Long time no speak

Het is nu echt alweer een hele tijd geleden dat ik hier iets op deze blog geplaatst heb. Ik dacht eigenlijk dat hij al lang offline was. Zo zie je maar weer, op het internet gaat niets verloren, alles blijft bewaard. Eeuwig in het systeem bij Google, wat intussen het oude Blogspot heeft overgekocht. En toen ik bedacht dat ik weer eens iets met een blog wilde doen, was-ie er nog. Convenient..

Hoewel ik mijn blog ooit ben gestart als reisblog tijdens mijn Zweden-avontuur, is het ook wel iets algemener geworden in de tijd daarna. Waar ik me nu eigenlijk op wilde focussen is fotografie. Een woord wat jullie allemaal vast wel met mij zullen associeren. Maar waarom een blog?

Twee redenen eigenlijk: ten eerste wil ik mezelf dwingen om regelmatig met fotografie bezig te zijn. Dit staat een beetje onder druk door afstudeer-stress en het gebrek aan een goede camera. Mijn doel zal zijn om ten minste elke week een foto te maken die ik het waard vind om met jullie te delen. Ten tweede is het denk ik een leuke manier om de foto’s die ik mooi of bijzonder vind met jullie te delen zonder dat Facebook gelijk alle rechten vergaard.

Nu zul je zeggen: Blogspot was toch van Google? Dan zal er vast wel ergens in de algemene voorwaarden staan dat zij eigenaar zijn van alle inhoud, same as Facebook. Probably. Het is ook niet mijn wens om heel lang hierop door te bloggen. Wat ik eigenlijk wil is een eigen blog starten op Bandje.net. Dat kost me momenteel echter iets te veel tijd, en dus is dit het eerste begin. Eerst maar eens zien of ik het volhoud..

Even een update op fotografieland: mijn Canon apparatuur heb ik vorig jaar verkocht. In plaats daarvan ben ik overgestapt op de Fujifilm X-serie. Meer specifiek: de Fujifilm XE-1. EOS 5D kwaliteit in een klein jasje, dankzij de grote APS-C x-trans sensor (meer daarover ongetwijfeld later). Helaas heeft deze camera vorig jaar een onvrijwillige duik ondergaan, en ligt het wel of niet terugkrijgen van geld nog steeds bij de verzekering (lang verhaal). In het kort: ik “moet het momenteel doen” met de kleinere Fujifilm x-10 compactcamera. Tussen aanhalingstekens omdat dat een oerdegelijke, kwalitatief zeer goede compactcamera is, die alsnog beter is dan wat de meeste mensen ooit zullen gebruiken. Maar het is geen XE-1..

And on that bombshell..

Meer over de Fujifilm x-10 en de buitengewone kwaliteiten van de x-trans sensor en Fujifilm camera’s in het algemeen komt vast snel in een volgend bericht. Post. Hoe je het ook wil noemen..